Hetk arvutimängust «Death and Taxes». FOTO: Kuvatõmmis

Täna esitlevad Tartu teaduspark ja Tartu loomemajanduskeskus sTARTUp Gaming konverentsil ainulaadset inkubatsiooniprogrammi, mis toetab mängu- ja filmitööstuse ettevõtteid. Oodatud on tiimid, kellel on tahtmist nende kahe tegevusala üleselt uusi tooteid ja teenuseid arendada.

Tartu teaduspargi juhatuse liige Andrus Kurvits peab mänguloojate toetamist tähtsaks, sest näeb sel alal suuri võimalusi. «Viimase kahe aasta jooksul on meiega koostöös tuule tiibadesse saanud näiteks arvutimängu «Death and Taxes» loojad ja «Alpa Kidsi» platvormi arendajad,» lisas ta.

Pilt veebiplatvormilt «Alpa Kids».FOTO: Kuvatõmmis

Tartu loomemajanduskeskuse ja Tartu filmifondi juhi Kristiina Reidolvi sõnul käib praegu mängu- ja filmitööstuse ühinemine.

«Ühelt poolt on videomängud muutunud audiovisuaalseteks kunstiteosteks, mis nõuavad üha enam filmivaldkonna erioskusi, teisalt on võimalik uut tüüpi filme käsitleda kui interaktiivseid videomänge, mille kulgu on vaatajal valikuid tehes võimalik mõjutada,» lisas ta. «Võib öelda, et tegu on  hübriidprojektidega, mis kaasavad elemente mõlemast meediumist. Kuivõrd Tartu loomemajanduskeskuse eesmärk on arendada filmitööstust, siis soovimegi ühisinkubatsioonis Tartu teaduspargiga tuua kokku mänguarendajaid ja filmitegijaid.»

Inkubatsiooniprogrammi valitud stuudiod valmistatakse ette järgmisel aastal alustavasse Baltic Explorersi ekspordikiirendisse. Inkubaator pakub osalejatele koolitusprogrammi, osalemisvõimaluse rahvusvahelistel üritustel, ligipääsu mentorivõrgustikule ja võtmementori, kes aitab seada plaane ja jälgida nende täitmist.

Inkubaatorisse valitud meeskonnad kohtuvad esimest korda ühisel arenduspäeval. Programm lõpeb osalemisega ärifestivalil sTARTUp Day, mis toimub 27., 28. ja 29. jaanuaril 2021. Tugevamad meeskonnad pääsevad 2021. aasta suvel San Franciscos toimuvale Game Developersi konverentsile.

Kandideerima on oodatud kuni viie aasta vanused ettevõtted, kes on hiljuti avaldanud või toovad lähitulevikus turule uue mängu või interaktiivse filmi. Programmi on teretulnud ka mänguettevõtetele tugiteenuste (programmeerimine, mänguosade loomine jmt) pakkujad.

Inkubaator ja kiirendiprogramm viiakse läbi Baltic Explorers projekti toel. Projekti eesmärk on toetada mängutööstuse arengut Kesk-Läänemere regioonis, rahastab ELi Interregi Kesk-Läänemere programm.

REFERENCES

https://tartu.postimees.ee/7069152/oma-tegevuse-alguses-mangu-ja-filmitootjad-saavad-loota-toetusele